Ανάπτυξη και Διαχείριση Καλλιεργειών Ευκαλύπτου

Η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που καλλιεργεί συστηματικά Ευκάλυπτο για την παραγωγή Αιθέριων Ελαίων, Cellulose, Wood Chips και Pellet.

Παραγωγή Ρεύματος από Βιομάζα

Η NRG Land θα διαχειριστεί τις Μονάδες Παραγωγής Ρεύματος και την εμπορία Φυτικής Βιομάζας

Επενδυτική Ευκαιρία στην Παγκόσμια Αγορά

Το αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου είναι ένα από τα δέκα βασικότερα αιθέρια έλαια στην παγκόσμια κατανάλωση, η τιμή του οποίου καθορίζεται από την παγκόσμια ζήτηση.

Όταν μάλιστα η παραγωγή του γίνεται στο πλαίσιο της Βιολογικής και Βιοδυναμικής Καλλιέργειας, η ζήτηση και κατ’ επέκταση η τιμή του αυξάνονται με αποτέλεσμα οι αποδόσεις των παραγωγών να υπερδιπλασιάζονται.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Κέντρου Εμπορίου (International Trade Center), η ζήτηση για αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου θα έχει αυξητικές τάσεις για τα επόμενα τουλάχιστον δέκα χρόνια, λόγω της ολοένα και μεγαλύτερης εφαρμογής του σε πολλές κατηγορίες προϊόντων με τα κυριότερα: φαρμακευτικά, φαρμακευτικά προϊόντα διατροφής, αρωματοθεραπείας, κοσμετολογίας και βιοκαύσιμα.

Λόγω της εύκολης διείσδυσης του Cineole (που αποτελεί το κύριο συστατικό του αιθέριου ελαίου ευκαλύπτου) στους ιστούς, το ευκαλυπτέλαιο χρησιμοποιείται από τη Φαρμακοβιομηχανία για την παραγωγή προϊόντων ανακούφισης από τον πόνο, καθώς επίσης και για την παραγωγή ρινικών αποσυμφορητικών.

Επίσης, λόγω της μοναδικής συμπαγής χημικής μορφής του Cineole, το έλαιο έχει έντονη αντιμικροβιακή δράση και χρησιμοποιείται στην παραγωγή βακτηριοκτόνων, ζιζανιοκτόνων και εντομοκτόνων ουσιών. 

Δοκιμές έδειξαν ότι το έλαιο ευκαλύπτου σκοτώνει τα ακάρεα της σκόνης τα οποία είναι υπεύθυνα για τη δημιουργία του άσθματος.

Το γεγονός αυτό ανοίγει μια τεράστια δυναμική στην παγκόσμια αγορά που αφορά τη χρήση αυτή του ελαίου που δεν ήταν έως σήμερα γνωστή.

Άλλες φαρμακευτικές χρήσεις για το έλαιο ευκαλύπτου περιλαμβάνουν τα στοματικά διαλύματα, οι σταγόνες και τα σιρόπια κατά του βήχα, αντισηπτικά, απολυμαντικά, σαπούνια και εντομοαπωθητικά. 

Το έλαιο του ευκαλύπτου φέρει την έγκριση US Food and Drug Authority Classification GRAS γεγονός που επιτρέπει τη χρήση του στη βιομηχανία τροφίμων (πχ τσίχλες, παστίλιες για το λαιμό)

Τέλος, το έλαιο του ευκαλύπτου λόγω της έντονης και ευχάριστης οσμής του  μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην αρωματοποιία και σε ένα ευρύ φάσμα καθαριστικών προϊόντων οικιακής χρήσης.

Η αυξημένη καταναλωτική τάση προς φυσικά και βιολογικά προϊόντα, έχει ως αποτέλεσμα την μεγαλύτερη ζήτηση  αιθέριου ελαίου ευκαλύπτου βιολογικής καλλιέργειας, κυρίως από τις αγορές της Ευρώπης και της Αμερικής, στις οποίες και διατίθεται η παραγόμενη ποσότητα αιθέριου ελαίου της δικής μας βιολογικής καλλιέργειας.

Έχουμε έρθει ήδη σε επαφή με τις μεγαλύτερες εταιρίες, τόσο  της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού, που χρησιμοποιούν εκτενώς τα αιθέρια έλαια ευκαλύπτου στα προϊόντα τους, όπου έδειξαν τεράστιο ενδιαφέρον συνεργασίας με την εταιρία μας για την απορρόφηση των παραγόμενων αιθέριων ελαίων.

Η Βιολογική και Βιοδυναμική μας καλλιέργεια ευκαλύπτου, σε έκταση 2.850 στρεμμάτων στην Στυλίδα Φθώτιδας, η οποία είναι η πρώτη καλλιέργεια στην Ελλάδα ,  μας δίνει την δυνατότητα να καλύψουμε τις σύγχρονες απαιτήσεις των αγορών μας,  διαθέτοντας αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου άριστης ποιότητας και υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Τα φύλλα των ειδών  E. Globulus,  E. Polybractea και Ε. Citriodora, πλούσια σε ευκαλυπτόλη και κιτρονελάλη αντίστοιχα, θα συλλέγονται και θα αποστάζονται άμεσα στο αποστακτήριό μας, με την εφαρμογή των πλέον σύγχρονων τεχνικών απόσταξης, δίνοντάς μας ένα ξεχωριστό και πολύτιμο αιθέριο έλαιο, το οποίο υποβάλλεται σε αυστηρό ποιοτικό έλεγχο (υπολείμματα, GC, GCMS, evaluation) προκειμένου να διατεθεί στις αγορές του εξωτερικού. 

Τα προϊόντα μας πιστοποιούνται σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα για τα Βιολογικά Προϊόντα και έχουν ξεκινήσει και οι διαδικασίες Βιοδυναμικής Πιστοποίησης με τα διεθνή πρότυπα της Demeter International.