Ανάπτυξη και Διαχείριση Καλλιεργειών Ευκαλύπτου

Η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που καλλιεργεί συστηματικά Ευκάλυπτο για την παραγωγή Αιθέριων Ελαίων, Cellulose, Wood Chips και Pellet.

Παραγωγή Ρεύματος από Βιομάζα

Η NRG Land θα διαχειριστεί τις Μονάδες Παραγωγής Ρεύματος και την εμπορία Φυτικής Βιομάζας

Οι πρώτες φυτεύσεις από την Eucalyptus είναι γεγονός!

Η Eucalyptus, θυγατρική της Easy2Find Biomass and Energy, δημιουργήθηκε με σκοπό να εξασφαλίσει την πρώτη ύλη στους επενδυτές της Παραγωγής Ενέργειας από Βιομάζα. Κύριος τομέας δραστηριότητάς της είναι η ανάπτυξη και καλλιέργεια ενεργειακών φυτών.


Πλέον σε δικά της σύγχρονα, στεγασμένα φυτώρια στην περιοχή του Αγρινίου και με το καταξιωμένο στον κλάδο του τεχνικό και επιστημονικό προσωπικό, προχώρησε στην φύτευση 2.000.000 υγιών σπόρων ευκαλύπτου με απόλυτη επιτυχία, που ξεπέρασε κάθε προσδοκία!


Ήδη δρομολογούνται καινούργιες φυτεύσεις, στις προσεχείς φυτευτικές περιόδους, με σπόρους ειδικά προσαρμοσμένους για τα ελληνικά εδάφη. Επίσης, καταξιωμένες εταιρείες στον ελλαδικό χώρο έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για προμήθεια σε πρώτη ύλη με σκοπό την παραγωγή pellet.


Οι χρήσεις του ευκαλύπτου μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι περιορίζονταν στη αντιμετώπιση του κρυολογήματος, ως αντισηπτικό για τους πνεύμονες αλλά και στην αρωματοποιία και την σαπωνοποιία. Σήμερα, ο ευκάλυπτος μπορεί να καλλιεργηθεί προκειμένου να εξασφαλίσει την πρώτη ύλη στους επενδυτές της παραγωγής ενέργειας από βιομάζα. Αποτελεί κορυφαία επιλογή για την παραγωγή βιομάζας καθώς είναι το πιο ευρέως καλλιεργήσιμο είδος με σκληρό φλοιό, αναπτύσσεται ταχύτερα από τα άλλα είδη, παράγει πρώτη ύλη σε σύντομο χρονικό διάστημα και το σημαντικότερο: συλλέγεται όλο το χρόνο και έτσι μετατρέπεται σε ¨ ζωντανός¨ παραγωγός αποθέματος βιομάζας.

 

Επισκεφθείτε την κατηγορία Καλλιέργεια Ευκαλύπτου και ενημερωθείτε αναλυτικά για όλες τις επενδυτικές ευκαιρίες που σας προτείνουμε!